UTS Bernardt: “We moeten de heersende vooroordelen overwinnen in Nederland”


UTS-Bernardt-Beun-header

Deze week in de spotlight
Wie: David Bernardt van UTS Bernardt
Wat: Logistiek bedrijf heeft drie medewerkers met een beperking
Waarom: Talent is er absoluut en de hoge betrokkenheid is de bonus
Hoe: Rustig opbouwen en goede mix in teams


UTS Bernardt is een logistieke onderneming uit Limburg met in totaal 45 medewerkers. Directeur-eigenaar David Bernardt is blij dat hij ook medewerkers met een beperking in dienst heeft: “Je staat er versteld van wat deze mensen kunnen.”

UTS Bernardt is niet zomaar een verhuisbedrijf, maar heeft zich gespecialiseerd in dedicated logistics, het vervoer van bijvoorbeeld medische apparatuur, en bevat daarnaast een archiefbedrijf en een detacheringstak in Facility Management. “Wij zijn een bedrijf in ontwikkeling en dus ook altijd op zoek naar talentvolle medewerkers. Dat is bijvoorbeeld een van de redenen waarom we al jaren een erkend leer-/werkbedrijf zijn.”

Toch is het volgens Bernardt niet zo eenvoudig om goede nieuwe krachten te vinden. Toen de zoektocht naar een nieuwe assistent-verhuizer niet naar wens verliep, kwam hij op het idee eens bij het SW-bedrijf te gaan kijken. “Dat beviel meer dan prima. Natuurlijk was het in het begin even zoeken, we zijn bijvoorbeeld voor de zekerheid begonnen met een detacheringsperiode. Maar het werd me al snel duidelijk dat we op deze manier aan goede, betrouwbare medewerkers konden komen.”

Vooroordelen
Bernardt merkt dat er in Nederland nog veel vooroordelen leven over mensen met een beperking. “Ik snap dat best, er is natuurlijk heel veel onbekendheid. Dat is ontzettend jammer, want deze mensen hebben ongelooflijk veel te bieden.” Ook in zijn eigen bedrijf moest Bernardt vooroordelen wegnemen. “Toen ik mijn voorman vroeg om de begeleiding van de nieuwe assistent-verhuizer op zich te nemen, werd hij boos. Hij vond dat hij wel wat beters te doen had. Na wat ‘zachte dwang’ heeft hij het toch gedaan en het ging eigenlijk meteen vanzelf. Nu wil hij er geen kwaad woord meer over horen.”

In totaal heeft UTS Bernardt drie mensen met een beperking in dienst. Behalve de assistent-verhuizer zijn er ook nog twee digitaliseerders bij het archiefbedrijf. “Er zou er op zich best nog eentje bij kunnen. Maar wij vragen wel het nodige van onze medewerkers. Het is niet erg als de inloopfase wat langer duurt of als het meer tijd kost om dingen uit te leggen, maar uiteindelijk moeten mensen wel in staat zijn om zelfstandig hun werkzaamheden te verrichten en de door ons gewenste productie te halen. En dat gaat volgens mij het beste met de juiste mix van medewerkers’.


Gouden tip
David Bernardt – UTS Bernardt
Je moet het ervaren
“Pas als je werkt met mensen die een beperking hebben, zie je wat ze wél kunnen. Je moet het echt ervaren en hen op specifieke kwaliteiten selecteren. De productie mag dan ietsje lager liggen, de loyaliteit en de betrokkenheid zijn enorm. Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige financiële regelingen waar je als bedrijf aanspraak op kunt maken.”

Lees de partnerpagina van UTS Bernardt