VanDerEng


Wat doet uw bedrijf en omvang personeelsbestand?

Productie van industriele labels, implementatie van automatische productindentificatie-, toegangs- en leeftijdcontrolesystemen. Omvang is rond de 30 medewerkers.

Waarom kiest u ervoor mensen met een kwetsbare positie een werkend perspectief te bieden binnen uw bedrijf/organisatie?

Onze visie is dat wij binnen de organisatie een afspiegeling willen hebben van de maatschappij. Daarnaast is onze ervaring dat mensen met een beperking vaak een hoger dan gemiddelde arbeidsmoraal hebben.

Wat wilt u op dit vlak bereiken/wat heeft u bereikt?

Het is voor ons een uitdaging om te bewijzen dat wij, ook met collega’s die een beperking hebben, een normaal bedrijfsresultaat kunnen realiseren. Hoewel dat niet altijd even gemakkelijk is, en ook niet altijd lukt, hebben wij al jaren enkele medewerkers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt een kans geboden.

Wat zijn uw (leer)ervaringen/vragen?

Onze ervaring is dat ook medewerkers zonder aanwijsbare beperking hun handicaps hebben. Het is geen uitzondering dat sommige collega’s met een officiële beperking een beter resultaat behalen dan reguliere collega’s. Daarnaast dwingt het ons kritisch en creatief naar onze processen te kijken.

Wat ziet u als de belangrijkste knelpunten en wat ziet u als oplossingen?

Dit is sterk afhankelijk van de mogelijkheden die iemand heeft. Een open benadering is vaak al voldoende om een oplossing te verzinnen.

Heeft u inspirerende en of leerzame verhalen?

Ondanks de crisis zijn wij in staat onze groei door te zetten. Daarnaast verschuift onze business steeds meer naar Internet en dit geeft veel mogelijkheden (bijvoorbeeld VOIP) voor kandidaten die zich moeilijk verplaatsen.

Waar heeft u behoefte aan, cq wat kan De Normaalste Zaak voor u betekenen?

Wij willen graag internationaal groeien en hebben behoefte aan parttime medewerkers die vanuit hun oorspronkelijke moedertaal de in dit betreffende land gevestigde prospects middels outbound calling (telefonische verkoop) benaderen. We zoeken bijvoorbeeld mensen met Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Engels, Portugees, Pools, etc als moedertaal. Gemiddeld 1 tot 2 uur per dag. Dit kan vanuit huis plaatsvinden. Op zich is dit werk waarbij de beperking van iemand geen rol speelt mits men maar over goede communicatieve vaardigheden beschikt, minimaal HAVO (of vergelijkbaar) niveau heeft en een goed doorzettingsvermogen.