Veel aandacht voor inclusie tijdens Industriedag Drechtsteden


Op 4 oktober vond in, of eigenlijk vanuit Zwijndrecht de jaarlijkse Industriedag van de Werkgevers Drechtsteden plaats. Thema van de boottocht was ‘Ontwikkeling arbeidsmarkt, van nood naar deugd’. Ook Arie van den Herik van De Normaalste Zaak Drechtsteden monsterde aan voor deze netwerkdag op de Jules Verne.

Tijdens de reis, met zo’n 200 aanwezigen, stond het thema ‘arbeidsmarkt’ centraal. Sprekers waren o.a. Yuri van Geest en Ton Wilthagen. Ook Jaap Bressers, de man die op 21-jarige leeftijd door een duikongeval in een rolstoel terechtkwam, hield een inspirerend verhaal. Een mooi moment om inclusief werkgeven onder de aandacht te brengen.

Uitreiking ‘Kom in actie …’

Arie van den Herik, coördinator van De Normaalste Zaak Drechtsteden, overhandigde aan Jaap Bressers het eerste exemplaar van de publicatie ‘Kom in actie … gunt u uw organisatie inclusief werkgeven?’ In dit inspirerende boekje komen zes inclusieve werkgevers uit de regio aan het woord, die iets extra’s doen – of, in de woorden van Jaap ‘Carlosmomentjes’ realiseren. Jaap reageerde verheugd: “Ga ik toch nog met een goed boek naar huis.”

Tot slot riep Arie alle aanwezige werkgevers op om in actie te komen voor een (meer) inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen die wil naar vermogen kan werken. En natuurlijk kregen alle deelnemers aan deze waardevolle en inspirerende Industriedag de publicatie mee naar huis.