Veiligheidscentrum Oosterhout: “Zelfvertrouwen ontwikkelen om zelfstandig te kunnen werken”


Veiligheidscentrum Oosterhout is een klein bedrijf met drie vaste medewerkers en biedt zijn klanten veiligheidsopleidingen, controle van blusmiddelen en advisering op het gebied van brandveiligheid. De catering en de schoonmaak worden verzorgd door mensen van het SW-bedrijf. “Bij ons kunnen mensen ervaring opdoen om door te stromen naar zelfstandig werk”, zegt directeur Toine Huisveld.

Samen met zijn compagnon en mededirecteur Joop Hensen richtte Toine Huisveld 13 jaar geleden het Veiligheidscentrum Oosterhout op. De twee kenden elkaar van hun activiteiten bij de vrijwillige brandweer en dus lag het voor de hand om op dat vlak een eigen bedrijf te beginnen. “We bieden cursussen op het gebied van veiligheid, dus van brandpreventie tot EHBO en agressiebeheersing. Daarnaast keuren en onderhouden we brandblusmiddelen en adviseren we onze klanten, bijvoorbeeld over ontruimingsplannen. Dat doen we met z’n drieën en daarnaast hebben we een flexibele schil van 20 freelancers.”

Link met SW-bedrijf

In een vorig leven werkte Huisveld als jobcoach en manager Diagnose en Training voor een SW-bedrijf. Toen er bij het Veiligheidscentrum extra taken te vergeven waren, was de link met GO! – het SW-bedrijf van Oosterhout – snel gelegd. “Ik weet dat mensen meer kunnen dan ze zelf vaak denken. Daarom is het prettig dat we werkzaamheden hebben die we kunnen uitbesteden aan het SW-bedrijf, denk aan de catering bij cursussen of schoonmaken. Daarnaast hebben we een project waarbij verbandtrommels worden gecontroleerd, daar zetten we ook het SW-bedrijf voor in.”

Voor de schoonmaakwerkzaamheden en catering heeft Huisveld vaste afspraken met het SW-bedrijf, de controle van de verbanddozen gaat op afroep. “Dit soort taken is geen eindbestemming, het is de bedoeling dat mensen doorstromen naar ander werk. Hoe lang mensen bij ons blijven, hangt heel erg van de persoon af. De een is sneller klaar om zelfstandig aan het werk te gaan dan een ander.”

Vertrouwen geven

Al in zijn tijd als jobcoach leerde Huisveld dat het belangrijk is om medewerkers met een beperking vertrouwen te geven. “Het inwerken duurt misschien wat langer, maar daar zijn hulpmiddelen voor. Zo hebben we een werkmap gemaakt voor de cateringwerkzaamheden, die bestaat uit  veel foto’s en weinig tekst. Daar kunnen ze steeds op teruggrijpen en dat helpt ze zelfvertrouwen te ontwikkelen.”

“Het is heel simpel. Net als alle andere medewerkers willen ook mensen met een arbeidsbeperking in hun waarde gelaten worden”, doceert Huisveld. “Neem ze serieus en neem ze op in de groep. Dat gaat met kleine dingetjes, van een kopje koffie en een broodje tot bedrijfskleding. Als bedrijf moet je er een beetje open voor staan en laagdrempelig zijn, dan marcheert de rest uiteindelijk vanzelf.”

Lees de partnerpagina van Veiligheidscentrum Oosterhout.