Verslag bijeenkomst sociale inkoop bij EY – 99vanGroot-Amsterdam


Op 14 december was EY de host van een bijeenkomst over sociale inkoop. De Normaalste Zaak organiseerde er een exclusieve bijeenkomst voor Amsterdamse én grote bedrijven met een groot inkoopvolume.

Het doel was om kennis te delen en gezamenlijk meer impact te maken en kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met 25 deelnemers was er een mooie dynamiek. Men boog zich over de vragen: hoe kunnen we een boost geven aan sociale inkoop, hoe creëren we impact t.a.v. de baanafspraak en heeft het nieuwe regeerakkoord consequenties voor inclusief inkopen?

Aanwezig waren onder andere Bureau Social Return, SWINK, Gemeente Amsterdam en de Omslag. Zij deelden hun ervaringen met de 25 aanwezige werkgevers en enkele social firms. Gekeken werd naar de behoefte van werkgevers, naar welke kennis over sociale inkoop ontbreekt en welke uitdaging men gezamenlijk met elkaar wil aanpakken. Het inzicht in sociale firma’s in de regio bleek een grote vraag. De meeste HR-functionarissen en inkopers kenden de diverse platforms met deze social firms niet.

De aanwezige bedrijven geven graag een vervolg met de juiste beslissers & budget verantwoordelijken om samen met enkele sociale firma’s een mooie vervolgstap te maken.

Lees het hele verslag van de bijeenkomst sociale inkoop.