Verstegen Spices & Sauces B.V.


Wat doet uw bedrijf en wat is de omvang van uw personeelsbestand?

Verstegen Spices & Sauces BV is een familiebedrijf dat sinds 1886 bestaat en zich gespecialiseerd heeft in de levering van kruiden, specerijen, sauzen en marinades. Afzetmarkten zijn zowel de industrie, de professionele markt (foodservice, ambacht) als de consument (via retail). Bij Verstegen werken ongeveer 375 mensen.

Waarom kiest u ervoor mensen met een kwetsbare positie een werkend perspectief te bieden binnen uw bedrijf/organisatie?

De ambitie van Verstegen Spices & Sauces is om MVO integraal onderdeel van het beleid en de doelstellingen van het bedrijf te maken. Vanzelfsprekend is een actief beleid ten aanzien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daar een onderdeel van.

Door de inrichting van een inpandige sociale werkplaats biedt Verstegen mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij werken met veel passie en betrokkenheid aan uiteenlopende werkzaamheden. Daarmee zijn zij een belangrijk onderdeel van ons proces.

Wat zijn uw (leer)ervaringen/vragen?

Door mensen de gelegenheid te geven hun talenten te ontplooien bied je ze kansen maar draag je ook bij aan het succes van je eigen organisatie. Optimale inzet van iedere werknemer brengt ons allen verder. De inpandige werkplaats kan een opstap zijn naar het reguliere proces. Ook biedt het de mogelijkheid aan mensen die het niet redden in dat reguliere proces werkzaam te blijven binnen de organisatie.

Wat ziet u als de belangrijkste knelpunten en wat ziet u als oplossingen?

Regelmatig met alle betrokkenen evalueren maakt dat iedereen op de voor hem of haar meest geschikte plaats werkzaam kan zijn.

Heeft u inspirerende en of leerzame verhalen?

De mensen werkzaam in de inpandige sociale werkplaats zijn echt Verstegen werknemers. Ook zij krijgen elk jaar een kerstpakket en als er iets te vieren valt dan vieren zij dat met ons mee. Ze voelen zich collega van iedere Verstegen werknemer en ze zijn natuurlijk ook onderdeel van de grote Verstegen familie.

Waar heeft u behoefte aan, cq wat kan De Normaalste Zaak voor u betekenen?

Uitwisselen van ervaringen kan een inspiratiebron zijn voor nieuwe ontwikkelingen.

Deel dit bericht