VIDEO – IKEA en gemeente Utrecht over inclusief werven en objectief selecteren


Onder professionele begeleiding aan de slag met inclusief werven en objectief selecteren, om ook op deze manier gelijke kansen in je organisatie te creëren. Meedoen aan onze Community of Practice (CoP), betekent een jaar lang oefenen met beproefde methodes, als ‘inclusieve vacatureteksten schrijven’, ‘een objectieve eerste screening’ en ‘gestructureerd interviewen’. 

Filiz Sazoglu van IKEA en Martin Kuil van de Gemeente Utrecht deden mee in 2022. In een video, gemaakt door AWVN, vertellen ze dat ze deze periode als leerzaam, leuk en inspirerend hebben ervaren. En ze zijn er nog meer van overtuigd geraakt dat je als organisatie jezelf te kort doet als je niet inzet op diversiteit en inclusie.

Meerwaarde van ‘community’

Toch was het soms best lastig om vacaturehouders of hiring managers, binnen de eigen organisaties mee te krijgen in het proces. Gelukkig is het gelukt en heeft de Gemeente Utrecht al mensen aangenomen die voorheen niet eens uitgenodigd zouden worden voor een sollicitatiegesprek. Ook de maandelijkse intervisie uurtjes met collega recruiters werden gewaardeerd. Behalve dat het gezellig was en er veel gelachen werd, leerden ze van elkaars fouten en successen. Al met al was het een bijzondere en leerzame reis. Bekijk hieronder de video, want beter dan Martin en Filiz kunnen we het niet verwoorden.

Zelf ook meedoen in een Community of Practice?

Weet dat er ieder jaar een aantal CoP’s starten en dat er op 1 februari een informatiebijeenkomst is voor organisaties die geïnteresseerd zijn in deelname. Wij zeggen: grijp je kans.