Vraagstuk van onze partners ITvitae en De Verbinding in TraineeBattle Frisse Blikken


Tijdens de TraineeBattle van Frisse Blikken presenteerden vier sociale firma’s hun vraagstuk, waarvoor 21 traineeteams in een dag een oplossing moesten bedenken. Zo snijdt het mes aan twee kanten: trainees konden hun blik op social enterprises verbreden en de vier bedrijven kregen flink wat denkkracht ter beschikking.

Na een fris ontbijt, werden de trainees geblinddoekt naar de zaal gebracht, waar vier social entreprises, waaronder De Normaalste Zaak-partners ITvitae en De Verbinding en verder Koeckebackers en Heilige Boontjes, ieder hun vraagstuk presenteerden. Daarna gingen de blinddoeken af en kozen de teams hun vraagstuk.

Vervolgens gingen de teams aan de slag: lezen, onderzoek doen, brainstormen, interviewen, meer onderzoeken, meer lezen en meer brainstormen – stiften leeg en flipovers vol.

Oplossing pitchen

Halverwege de middag vond de eerste pitchronde voor de trainees plaats. De jury wees voor elk vraagstuk een winnend team aan. Hester ten Dolle nam namens De Normaalste Zaak deel aan het jurypanel van Heilige Boontjes.

Daarna pitchten de winnaars hun oplossing voor een entrepreneur expert paneljury. Die wees na een aantal kritische vragen en rijp beraad het traineeteam van Eneco aan als dagwinnaar.

Winnend plan

Het plan van het Eneco-team voor koffiemaker Heilige Boontjes is om ex-gedetineerden eerst op een laagdrempelige manier aan het werk te zetten bij instanties als politiebureaus, rijksoverheid, gemeentes, banken en verzekeringsbedrijven, zodat bij hen het beeld van gedetineerden verandert en ze de re-integratie in de maatschappij kunnen zien. Op de lange termijn is het doel om van deze organisaties de ‘koffiecontracten’ met andere grote leveranciers over te nemen. Met het geld dat hierdoor vrijkomt, kunnen meer ex-gedetineerden geholpen worden om hun plek als werkende, actieve deelnemer in de maatschappij te vinden.

Over Frisse Blikken

Frisse Blikken is een bedrijf dat werkt voor organisaties die staan te springen om de frisse blik van ondernemend talent. Tegelijk laten ze jong talent kennismaken met ondernemen.

“83% van alle studenten heeft de ambitie om ooit zelf te ondernemen. In de praktijk grijpt slechts 1% na hun studie daadwerkelijk de kans. Daarom bestaat Frisse Blikken.” 

Bekijk de videocompilatie van de Traineebattle: 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone