Webinar over de waarde van inclusief werkgeven terugkijken


Op 19 december organiseerde De Normaalste Zaak het webinar ‘De toegevoegde waarde van inclusief werkgeven’. De link is nu beschikbaar voor wie het webinar terug wil kijken of wil delen in zijn netwerk.

In dit webinar gingen Bert van Boggelen, Piet Vessies (senior onderzoeker en adviseur werkgeversvereniging AWVN) en Bernhard Nanninga (hoofd omdenker BC Group) in gesprek over de verschillende vormen van toegevoegde waarde die inclusieve werkgevers ervaren.

Verschil smaakt naar meer

Vessies besprak de resultaten van AWVN’s grootschalige onderzoek naar de waarde van inclusief werkgeverschap, opgetekend in de brochure Verschil smaakt naar meer

De onderzoekers vonden 28 waardevolle aspecten van inclusief werkgeven, onderverdeeld in zeven categorieën:

  • Betere benutting van de arbeidsmarkt
  • Groei in afzetmarkt
  • Betere bedrijfsvoering
  • Versterken HR-beleid
  • Meer voldoening
  • (Product)innovatie
  • Maatschappelijke en externe legitimiteit.

Praktijkervaringen

Bernhard Nanninga deelde zijn ervaringen uit de praktijk. De voorbeelden, waaronder kok Bas (voormalig Wajonger) en een schilder die nieuwe functies creëerde als afplakker, schoonmaker en schuurder voor mensen met een arbeidsbeperking, laten zien dat inclusie voor veel werkgevers winst betekent.

Elke werkgever een inclusieve ervaring

Waar (nog) niet-inclusieve werkgevers veelal vragen om een financiële business case, geven inclusieve werkgevers aan dat zij zeker waarde ervaren en hier geen kosten-/batenanalyse voor nodig hebben.

Het is dan ook belangrijk, dat werkgevers  een eerste succesvolle ervaring opdoen.

Tips van werkgevers voor werkgevers

Doen, doen doen. Ga gewoon beginnen, denk creatief na over mogelijke functies, maak gebruik van een proeftijd en overheidsregelingen en, last but not least, laat u inspireren door andere werkgevers (bijvoorbeeld in de regionale 99van-netwerken)  en neem een goede intermediair in de arm.

Webinar gemist?

Wilt u het webinar terugkijken of in uw netwerk delen, dan kunt u gebruikmaken van deze link naar YouTube.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van het webinar nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@denormaalstezaak.nl.

Bekijk ook ons webinar ‘veranderend overheidsbeleid en inclusief werkgeven’

Gemakshalve vindt u hier de link naar ons eerdere webinar ‘Veranderend overheidsbeleid en inclusief werkgeven’.