Week van het werk en Participatieprijs werkgevers Zuid-Kennemerland


In de eerste week van oktober organiseert het WSP ZK&IJ De Week van het Werk. Op donderdag 4 oktober wordt er een grote banenmarkt voor werkzoekenden uit de WW en WWB gehouden. Ook wordt in deze week een vacaturecafé georganiseerd, speciaal voor kandidaten uit de doelgroep.

Op 4 oktober wordt ook de Participatieprijs uitgereikt aan een werkgever in Zuid-Kennemerland. (IJmond heeft een eigen prijs).

Welke werkgever levert een topprestatie bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Werkzoekenden die zelf niet zo gemakkelijk een betaalde baan kunnen vinden (bijstand, sociale werkvoorziening, wajong, participatiebanen, etc.) hebben een steuntje in de rug nodig. Hen aan het werk helpen én houden gaat niet vanzelf. Het vraagt om echte motivatie en inspanning van alle betrokkenen. Wat de werkgever ervoor terug krijgt: gemotiveerde medewerkers en voldoening

Om succesvolle voorbeelden van werkgevers in beeld te brengen is de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland in het leven geroepen. Werkgevers die het op dit gebied goed doen zijn de ambassadeurs van ‘inclusief werkgeven’. Zowel commerciële bedrijven als non-profit organisaties kunnen meedingen naar deze werkgeversprijs. Ze moeten aan de nodige criteria voldoen en worden door een onafhankelijke, deskundige jury beoordeeld.

In de vijfkoppige jury zitten René Nelis (BDO), Gea Kuiper (Twizzting), Fabiènne Hendricks (Tata Steel Academy), Marion Fisser (VBZ) en Jeroen Coops (Pasmatch). Na de zomervakanties zullen zij de deelnemers beoordelen en een selectie van drie finalisten maken. De prijs is een initiatief van het Werkgeversservicepunt voor Zuid-Kennemerland en IJmond. De finalebijeenkomst is op donderdag 4 oktober.

Tips over werkgevers en jezelf als werkgever aanmelden kan tot en met dinsdag 31 juli via www.participatieprijswerkgevers.nl.