Welk inclusief initiatief wint de Cedris Waarderingsprijs?


Volgens Cedris, landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, verdienen initiatieven, projecten en programma’s die gericht zijn op een inclusieve arbeidsmarkt extra aandacht. Daarom reikt Cedris in 2021 opnieuw de Cedris Waarderingsprijs uit. 

Prijs

De winnende inzending ontvangt een cheque van € 2.500,00. Dat geldbedrag is bedoeld om het initiatief financieel een extra duwtje in de rug te geven. Ook wordt er een korte video gemaakt die publicitair breed wordt ingezet.

AutiTalent eerste winnaar

Ook (inclusieve) werkgevers kunnen meedingen. Zo won in 2018 AutiTalent, tevens partner van De Normaalste Zaak, de allereerste Cedris Waarderingsprijs. AutiTalent zette toen in samenwerking met de Haagse politie 8 mensen met autisme in voor het bekijken van camerabeelden. Een tijdrovende klus die uitermate veel concentratie vergt. Kortom: een baan die écht niet voor iedereen is weggelegd, maar juist wel voor hén. Na het winnen van de Cedris Waarderingsprijs kreeg AutiTalent veel publicitaire aandacht, waarna én veel enthousiaste werkzoekenden met autisme zich kwamen melden én er nog meer politie-eenheden interesse toonden in het initiatief. Inmiddels werken er zo’n 35 mensen met autisme als camerabeeldspecialist!

Meedoen?

Wij weten natuurlijk dat er ook in ons netwerk nog veel meer organisaties zijn die zich op vernieuwende en creatieve wijze inzetten voor inclusie. We moedigen onze partners dan ook aan om hun bescheidenheid even aan de kant te zetten. Hier op de website van Cedris kun je het initiatief van jouw organisatie aanmelden. Je leest hier tevens de criteria waaraan het initiatief moet voldoen. Aanmelden kan tot en met 31 augustus 2021.

Deel dit bericht