Werken met mensen met autisme is voor ons de normaalste zaak. Zo zou het overal moeten zijn!


‘Werken met mensen met autisme is voor ons de normaalste zaak. Zo zou het overal moeten zijn!

Interview met René van Eijbergen, vennoot bij Bacom Consultancy Groep

‘Als ondernemer wil ik graag meer doen dan alleen maar winst maken. Ik wil het beste uit mensen halen, hen een kans geven. De sociale kant van het bedrijfsleven vind ik belangrijk. Daarom streven we er bij Bacom naar om 1/3 van het team in te vullen met mensen met autisme’, vertelt René van Eijbergen, vennoot bij full service administratiekantoor Bacom.

We zijn in aanraking gekomen met de doelgroep van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, door een cliënt van ons: Specialisterren. De oprichters van dit bedrijf zijn vaders van kinderen met een vorm van autisme. Zij maakten zich zorgen over de toekomst van hun kids en over de te volgen opleiding van hen. Vinden ze wel een werkplek waar ze passen? Dit heeft me aan het denken gezet en was mede daardoor aanleiding om ook twee medewerkers met een vorm van autisme in dienst te nemen. Samen met onze werknemers, zonder een vorm van autisme, vormen ze een team dat elkaar juist versterkt. Dat heeft op beide partijen een positieve weerslag. Ons motto is; kijk niet naar je mindere punten, versterk je positieve punten. Doe waar je goed in bent.

De normaalste zaak

‘Er werkt bij ons een dame die we al ruim 4 jaar in dienst hadden toen we haar eens adviseerden om met de bedrijfsarts te praten over terugkerende stressklachten. Na zorgvuldig onderzoek blijkt dat ze Asperger heeft; een vorm van autisme. Dit verklaarde voor zowel haar als voor ons waarom ze zo van slag was wanneer er een opdracht bij haar werd neergelegd. Nu we dit weten, kunnen we hier beter mee omgaan – zijzelf, ik als leidinggevende en de collega’s.

Een andere medewerker is een jongen met een vorm van autisme. Ook voor hem werkt een bepaalde manier van benaderen, die anders is dan bij onze reguliere medewerkers. Deze jongen uit zich moeilijker, terwijl de dame direct is in haar benadering richting anderen.

Het is af en toe even zoeken naar hoe we het beste met elkaarkunnen communiceren. Maar dat is alles; verder zijn dit twee steengoede, fijne en hardwerkende collega’s. Wat ons betreft is hun aanwezigheid in het team ‘de normaalste zaak’. En zo zou het eigenlijk overal moeten zijn, vind ik. Want behalve dat het mooie mensen zijn, zijn hun kwaliteiten enorm.

Verdiepen

‘Binnen de financieel zakelijke dienstverlening is een hoop repeterend werk te doen; gegevens invoeren in de computer. Ik zie daarom heel duidelijk een afgebakende werkomgeving voor mensen met een autistischebeperking. Zij zijn ontzettend zorgvuldig, accuraat en hebben oog voor detail. Dat is voor een bedrijf als het onze gewoon menselijk kapitaal. Dat laat je toch niet liggen? Je moet er misschien wat extra aandacht aan geven en even wat papierwerk uitzoeken. Maar dat is toch niet teveel gevraagd?

Daarom zou ik andere ondernemers en werkgevers willen adviseren; verdiep je in deze doelgroep. En aan de sollicitanten zou ik willen zeggen; zet in je CV vooral dat je Asperger of PDD-Nos hebt, of autisme hebt. Geef zo’n potentiële werkgever de kans om zich in jou te verdiepen; anders is hij jou als werknemer niet waard. Je krijgt er ontzettend veel voor terug. Want wanneer ze eenmaal de kans krijgen, zijn deze medewerkers enorm loyaal. Verder zijn er ook financiële voordelen te behalen wanneer iemand onder de Wajong valt. Mijn motivatie? Door deze mensen op de arbeidsmarkt een plekje te geven, worden zij er beter van, word ik er als mens beter van en het bedrijf wordt er beter van. Kortom; ik zie veel voordelen!