Wij eisen werk


In de maand februari werd het reclamefilmpje maakerwerkvan vele keren uitgezonden op tv. Via het filmpje wordt aandacht gevraagd voor de positie van werkzoekenden met een arbeidsbeperking en voor de website maakerwerkvan.nu.

Op deze site kunnen mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact komen. Het is een initiatief van de Start Foundation. In het filmpje gaan mensen met een arbeidsbeperking de straat op om werk te eisen. Zowel de regisseur als de acteurs weten wat het is om afstand van de arbeidsmarkt te staan: ze hebben allemaal een beperking.

Start Foundation maakte de sociale commercial om aandacht te vragen voor het platform maakerwerkvan.nu. Op deze website kunnen mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact komen. Het is niet bedoeld als harde vacaturesite, maar als laagdrempelige methode om het gesprek met elkaar te openen. Werkzoekenden kunnen profielen aanmaken door hun wensen op werkgebied uit te spreken. Werkgevers kunnen reageren op die wensen en het gesprek met de werkzoekenden aangaan.

Een werkzoekende sprak bijvoorbeeld de wens uit bij de NS aan de slag te gaan. “Deze mevrouw wilde graag bij de servicecentrale aan het werk,” vertelt Bettina Haarbosch, Programmamanager Diversiteit & Inclusie bij de NS. “Dit past natuurlijk heel goed bij ons streven een inclusieve werkgever te zijn, dus vanzelfsprekend hebben we haar uitgenodigd voor een gesprek.”

Wij roepen alle werkgevers op dit voorbeeld te volgen. Hier kunt u zich opgeven als geïnteresseerde werkgever, hier kunt u de wensen van werkzoekenden vinden en het filmpje ziet u hier.