WML Facilitair: We willen mensen zo snel mogelijk aan het werk krijgen


WML Facilitair beveiliging_17

WML Facilitair maakt deel uit van Baanbrekers, de uitvoeringsorganisatie voor sociale werkvoorziening en sociale dienst in de Brabantse streek Langstraat. Het is een van de eigen bedrijfsactiviteiten van Baanbrekers, naast onder andere een cleanroom en een kringloopwinkel. Er werken bij WML Facilitair ruim 300 mensen.

Tot vorig jaar werd WML Facilitair als publiek-private samenwerking gerund door Baanbrekers en Vebego, maar nu maakt het facilitair bedrijf dus weer volledig deel uit van Baanbrekers. Volgens directeur Marion van Limpt was dit een weloverwogen keuze. “De komst van de Participatiewet leidt ertoe dat de toeleiding naar werk de hoofdrol moet spelen bij een bedrijf als WML. We hebben de beschikbare (leer-)werkplekken gewoon hard nodig.”

Baanbrekers biedt op diverse manieren werkplekken. Mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt gaan aan de slag bij één van de bedrijfsonderdelen op de eigen locatie. Degenen met een kleinere afstand tot de arbeidsmarkt zijn vooral buiten Baanbrekers actief. Bijvoorbeeld bij WML Facilitair. “Bij WML Facilitair werken we met een mix aan medewerkers. Er zijn personen bij met een arbeidsbeperking, maar ook vakgeschoolde hoveniers, die we in loondienst hebben. Samen zorgen deze medewerkers ervoor dat opdrachtgevers op een professionele manier worden geholpen op het gebied van groen, schoonmaak en beveiliging. Door onze manier van werken ontwikkelen we steeds de talenten van al onze medewerkers, zowel de mensen met als degenen zonder arbeidsbeperking.”

Netwerk van bedrijven

WML en Baanbrekers hebben in de loop der jaren een indrukwekkend netwerk opgebouwd van ondernemers die plek hebben voor mensen uit de doelgroep. “Op zich is er voldoende werk in de regio, maar de meeste ondernemers werken met smalle marges. Ze stellen dus hoge eisen aan hun personeel en zoeken mensen die er meteen staan. Aan ons de taak om onze mensen daar op voor te bereiden.”

Baanbrekers slaagde er alleen dit jaar al in 225 mensen naar regulier werk te begeleiden. “Veel MKB-bedrijven zijn best gevoelig voor MVO, daar kunnen we dus best een appèl op doen. Deze werkgevers proberen we echt te ontzorgen. Bijvoorbeeld door de begeleiding op ons te nemen en mensen ook weer op te nemen als ze terug mochten vallen. Ook zijn er detacheringsformules denkbaar.”

Als er schroom is om mensen van WML Facilitair in te zetten verdwijnt deze als werkgevers ervaren wat de kandidaten kunnen presteren. “Het gaat om mensen die misschien wat extra begeleiding nodig hebben, maar binnen die kaders prima in staat zijn uitstekend werk te leveren!”