Yokogawa Europe: Creëer ondersteunende functies


yokogamaYokogawa ontwerpt besturingssystemen voor de procesindustrie, met name voor bedrijven in de olie-, gas- en energiesector, maar bijvoorbeeld ook voor chemische en farmaceutische bedrijven. Het Europese hoofdkantoor van dit wereldwijde concern is gevestigd in Amersfoort. Hier werken circa 500 mensen. Recruiter Eefke Ruisbroek zette een project op om werkplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Wij bieden voornamelijk gespecialiseerd, technisch werk en in Nederland worden te weinig technici opgeleid,” vertelt Ruisbroek. “Dus is het niet makkelijk om goede mensen te krijgen en werven we internationaal.” Hoewel Yokogawa dus hoge (opleidings)eisen aan zijn medewerkers stelt, was het voor het bedrijf toch vanzelfsprekend dat er ook werkplekken voor mensen met een beperking moesten komen. “Duurzaamheid en Corporate Social Responsibility staan bij ons hoog in het vaandel.”

Taken bundelen

Eefke Ruisbroek zag binnen de bestaande takenpakketten van de Yokogawa-medewerkers weinig mogelijkheden om mensen met een beperking aan te trekken. Daarom koos ze ervoor om ondersteunende functies te creëren. “Het is steeds mijn doel om een win-winsituatie te creëren. Nuttige werkzaamheden die nog niet worden verricht, of er door andere medewerkers bij gedaan worden als ze tijd over hebben, kunnen we bundelen tot een aantrekkelijk takenpakket voor een nieuwe medewerker.”

Tot nu zijn er twee parttime functies gerealiseerd, eentje op de HR-afdeling en eentje op de afdeling Marketing & Sales. “We hebben de afdelingen gevraagd of ze ondersteuning konden gebruiken en of ze tijd en ruimte hadden voor de begeleiding. Het project loopt nog en ik hoop dat we meer afdelingen kunnen overtuigen en zo meer plekken kunnen creëren. De reacties van de verschillende afdelingen zijn positief. Deze manier van werken past namelijk gewoon goed bij Yokogawa.”

WerkgeversServicepunt

Om geschikte kandidaten te vinden, werkte Ruisbroek samen met het WerkgeversServicepunt van de gemeente Amersfoort. “Die samenwerking verloopt echt uitstekend. Ze weten wat voor soort werk wij hebben, wat voor medewerkers wij zoeken en ze kennen de mensen die ze in hun bestanden hebben. Zij verdienen echt de credits dat de zoektocht naar nieuwe medewerkers snel en soepel is verlopen.”

Lees de partnerpagina van Yokogawa Europe.

Deel dit bericht