Achmea


Sector:Zakelijke Dienstverlening

 

Over Achmea

Achmea is de grootste verzekeraar in Nederland. Wij verzekeren onze klanten voor schade, zorg en inkomen. De focus ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij we verantwoord omgaan met premies. En als er iets onverwachts gebeurt, willen we de geldzaken goed regelen voor onze klanten. Bij Achmea werken ongeveer 16.000 mensen in Nederland en 2.500 daarbuiten.

Achmea heeft de ambitie om een medewerkersbestand op te bouwen dat een afspiegeling is van de samenleving. We willen dat mensen met een arbeidsbeperking structureel onderdeel vormen van onze organisatie. Daarom krijgen sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking, bij ons bij gelijke geschiktheid de voorkeur.


Diverse voorbeeldondernemers van de Dag van de Duizend Voorbeelden zijn aangesloten bij de Normaalste Zaak. Door heel Nederland delen ze in de 99van-regionale netwerken kennis en ervaringen rondom werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Natuurlijk inspireren deze werkgevers graag ook nieuwe mensen om mee te doen. En om zoveel mogelijk werkgevers te bereiken doen ze dat gezamenlijk virtueel. Bekijk deze inspirerende compilatie van bevlogen ondernemers, waaronder Achmea: