ISS Facility Services


Sector:Zakelijke Dienstverlening

 

Over ISS Facility Services

ISS Facility Services is een van ‘s werelds grootste facilitaire dienstverleners, actief in Europa, Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Australië met meer dan 500.000 medewerkers, werkzaam in zo’n 65 landen. De missie van ISS is ‘Service performance facilitating our customer purpose through people empowerment’.

ISS wordt de beste service organisatie van Nederland, dit kan niet zonder inclusief werkgeverschap. Als grote werkgever in Nederland zien wij het als onze plicht ons medewerkersbestand een goede afspiegeling te laten zijn van de maatschappij. Waarin kwetsbare en/of ondervertegenwoordigde groepen ondersteuning krijgen, werk bij ISS te vinden én te houden.

Sociale Innovatie
Inclusief werkgeverschap wordt steeds belangrijker voor onze opdrachtgevers en maakt deel uit van onze geïntegreerde dienstverlening. ISS heeft binnen het inclusie domein een omvangrijk netwerk van partners, kennisdragers en opdrachtgevers, waarin we kennis delen en elkaar versterken. Onze Inclusie afdeling levert door sociale innovaties op maat gemaakte oplossingen in de publieke en private sector, waarin co-creatie en maatschappelijke impact centraal staat. Dit doen we met een groot aantal opdrachtgevers in co-creatie of vanuit een inclusie dienstverleningsopdracht.

Eigen regie model
ISS geeft op geheel eigen wijze invulling aan inclusief werkgeverschap. Wij geloven dat wanneer je succesvol wil zijn als inclusief werkgever dit alleen lukt als je het ook echt zelf doet. Dit betekent dat ISS zelf de kennis en kunde in huis heeft om invulling te geven aan inclusief werkgeverschap in onze interne bedrijfsvoering én bij onze klanten. Binnen het eigen regie model worden waar nodig partners, zoals jobcoaching- en trainingsorganisatie Jobstap, aangehaakt. Door met opdrachtgevers en partners te sparren, zorgen we ervoor dat we blijven innoveren binnen het inclusie domein.

Een inclusieve organisatie
We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kennis en competenties (o.a. Werkbegeleiders, Inclusie Regioleads, Managers Sociale Innovatie) middels de oprichting van een Inclusie afdeling als onderdeel binnen onze People & Culture divisie. Deze afdeling bestaat uit een dedicated team wat is vrijgesteld om voor, en met onze opdrachtgevers inclusieprojecten te initiëren en duurzame banen te realiseren.

Begeleiding en draagvlak zijn twee essentiële onderdelen van een inclusieve organisatie. De begeleiding die wij medewerkers die ingestroomd zijn vanuit een positie met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden, geven wij zoveel mogelijk vorm op de werkvloer met onze eigen – intrinsiek – gemotiveerde werkbegeleiders. Het aantal opgeleide medewerkers binnen ISS bedraagt meer dan 100 gecertificeerde werkbegeleiders. Deze werkbegeleiders worden ondersteund door hun eigen managers en Inclusie Regioleads. Door inclusie te inbedden in de volledige organisatie wordt de kwaliteit en de duurzaamheid van de plaatsing geborgd.

Meer weten? Contact opnemen kan via Inclusie.Bureau@nl.issworld.com.

Bekijk deze inspirerende compilatie van bevlogen ondernemers, waaronder ISS World: