Kunstuitleen Beeldend Gesproken


Sector:Kunst en Cultuur

 

Over Kunstuitleen Beeldend Gesproken

Kunstuitleen Beeldend Gesproken (sinds 1992) is een sociale firma – aangesloten bij De Omslag en lid van Social Enterprise Nederland. Ons team bestaat voor de helft uit mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen bij ons een eerste opstap om weer aan de slag te gaan in studie/werk.

We verhuren en verkopen kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische aandoening. We leveren kunst aan particulieren en bedrijven. Met name voor onze zakelijke klanten, heeft onze kunst een dubbele waarde. Bedrijven hebben niet alleen goede, originele kunstwerken aan de muur, maar daarnaast is onze kunst ook een aansprekende vorm van maatschappelijk betrokken ondernemen.


Diverse voorbeeldondernemers van de Dag van de Duizend Voorbeelden zijn aangesloten bij de Normaalste Zaak. Door heel Nederland delen ze in de 99van-regionale netwerken kennis en ervaringen rondom werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Natuurlijk inspireren deze werkgevers graag ook nieuwe mensen om mee te doen. En om zoveel mogelijk werkgevers te bereiken doen ze dat gezamenlijk virtueel. Bekijk deze inspirerende compilatie van bevlogen ondernemers, waaronder Beeldend Gesproken: