Rotterdams Philharmonisch Orkest


Sector:Overheid en Politiek

 

Over Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. Volgens kenners onderscheidt het zich door de intensiteit van zijn concerten, de kleurrijke klank en de gedurfde manier waarop het zijn publiek benadert.

Vele Rotterdammers en bezoekers uit de regio, onder wie een groot aantal jongeren, genieten daar van.

Tijdens tournees oogst het orkest ook succes in ‘s werelds belangrijkste zalen. Recensenten zijn het erover eens: dit orkest samen met chef-dirigent Lahav Shani behoort tot de internationale top.

Onze concertprogramma’s verbinden traditie met vernieuwing. Klassieke muziek wordt gecombineerd met disciplines als beeldende kunst, film of dans en zowel gevestigde namen als jong talent vinden bij het orkest een podium.

Als typisch Rotterdams orkest bouwen we bruggen tussen de stad en het internationale. We werken daarbij nauw samen met partners in de regio en het buitenland. En als ambassadeur van de stad brengt het orkest niet alleen de Rotterdamse cultuur buiten de stadsgrenzen, maar is het ook een inspirerend platform voor zakelijke ontmoetingen.