Stichting Sheltersuit


Sector:Energie en Duurzaam

 

Over Stichting Sheltersuit

We ontwikkelden de Sheltersuit als een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Wij geloven dat ieder mensenleven telt en daarom heeft iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben.

Veel van onze werknemers zijn voormalige vluchtelingen, ex-daklozen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast sociale interactie ondersteunt Sheltersuit ook bij het bereiken van persoonlijke doelen, zoals het leren van de Nederlandse taal. Bij Sheltersuit is iedereen welkom.

Het Sheltersuit is een wind- en waterdicht jack met een optionele slaapzakbevestiging om direct te kunnen schuilen. Het Sheltersuit bestaat uit een jas, een slaapzak en een plunjezak. Het jack is gemaakt van hoogwaardige, ademende tent-stof. De binnenvoering is gemaakt van geüpcyclede slaapzakken, wat elk Sheltersuit uniek maakt. De grote capuchon beschermt het gezicht tegen regen en straatverlichting en bevat een geïntegreerde sjaal.