ISS Facility Services Nederland wint Global Impact Sourcing Award 2020 voor inclusiebeleid


ISS ontvangt de Global Impact Sourcing Award (GISA) 2020 als Impact Sourcing Influencer. Deze prestigieuze award wordt door het IAOP (International Association of Outsourcing Professionals) in samenwerking met de Rockefeller Foundation, toegekend aan organisaties die toonaangevend zijn in Impact Sourcing. De GISA Award wordt uitgereikt op de jaarlijkse Outsourcing World Summit (OWS20) in Orlando, Florida op 18 februari.

Impact sourcing ontstaat wanneer een organisatie op grote schaal beleid maakt, waarbij kwetsbare en/of ondervertegenwoordigde groepen mensen ondersteuning krijgen bij het vinden én behouden van werk. Bij de toekenning van de GISA wordt onder andere gekeken naar de wijze waarop banen en ontwikkelingsmogelijkheden worden gecreëerd voor mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook waarop samenwerkingen plaatsvinden met lokale overheden en hoe andere entiteiten worden betrokken bij het beleid en wat de economische impact hiervan is op de maatschappij.

Maatschappelijke impact door succesvol inclusiebeleid
ISS Nederland wordt door toekenning van deze award beloond voor de investeringen die zij heeft gedaan op het gebied van diversiteit & inclusie. Al ruim 6 jaar heeft ISS een eigen Inclusieafdeling met professionals, waaronder inclusiemanagers, job coaches en circa 70 gecertificeerde werkbegeleiders die dagelijks mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt begeleiden. ISS heeft een groot netwerk opgebouwd van bedrijven, overheden en arbeidsmarktregio’s. In de afgelopen jaren heeft ISS aan veel mensen werk en of ontwikkeling geboden en op grote schaal maatschappelijke impact gecreëerd.

Elk jaar brengt de International Association Of Outsourcing Professionals een ranglijst uit van wereldwijde outsourcing bedrijven, waarin ISS al zeven achtereenvolgende jaren de hoogste score voor haar dienstverlening krijgt. Daarnaast heeft ISS Nederland dit jaar een speciale erkenning gekregen met de GISA Award voor haar succesvolle en consistente inclusiebeleid.

Robert Oosting, manager Sourcing & Inclusion bij ISS Nederland over de prijs:
“Wij zijn bijzonder trots en vereerd om erkend te worden door de IAOP voor de waarde die wij onze werknemers en klanten bieden op het gebied van diversiteit en inclusie. Wij zien dit als een verdere bevestiging dat ons eigen regiemodel loont en dat we met toewijding, expertise en hard werken veel impact kunnen maken.”

Bekijk de website van IAOP voor meer informatie over de Global Impact Sourcing Award.

Deel dit bericht