Awards


De meeste werkgevers kiezen niet voor inclusief werkgeverschap om er prijzen mee te winnen, maar de extra publiciteit kan natuurlijk wel bijdragen aan doelstellingen. Wij houden bij welke awards er in Nederland zijn die (ook) gewonnen kunnen worden door inclusieve werkgevers.


Ctalents Diamond Awards

Ctalents reikt jaarlijks de Diamond Awards uit aan diegenen die écht het verschil maken, woorden omzetten in daden en daardoor bijdragen aan onze missie. Een award-winnaar kenmerkt zich door het zakelijke te verbinden met het inclusieve en draagt dat oprecht uit. Uiteraard gaat het hier uitsluitend om genomineerde kandidaten en organisaties die talent met een auditieve en/of visuele beperking in een volwaardige, betaalde baan inzetten.

Er zijn vier categorieën: voorloper, inspirator, uitblinker en talent.


Cedris Waarderingsprijs

In ons land zijn er al heel veel mooie initiatieven om de arbeidsmarkt inclusiever te maken. Maar deze zijn niet altijd even goed zichtbaar. Dat is jammer, want we kunnen vaak veel van deze initiatieven, projecten en programma’s leren. Daarom heeft Cedris de Cedris Waarderingsprijs in het leven geroepen. Om op die manier een van die vele kansrijke en impactvolle initiatieven in de schijnwerpers te plaatsen.

De Cedris Waarderingsprijs bestaat uit een cheque van € 2.500,00. Dat geldbedrag is bedoeld om het initiatief, project of programma financieel een zetje in de rug te geven. Daarnaast maakt Cedris van de winnende inzending een korte video die publicitair breed wordt ingezet. De winnaars kunnen bovendien rekenen op (extra) media-aandacht.


De Butterfly Award

‘We hebben je gezien. Je bent een sociaal ondernemer die de wereld beter maakt. We zien hoe goed je aan de weg timmert en op jouw unieke manier impact creëert. Maatschappelijke winst staat bij jou voorop.’ Daar worden Social Enterprise NL en Fred Foundation blij van. Omdat ze denken dat de pluim en het financiële zetje goed gebruikt kunnen worden om verder te vliegen en nog meer verschil te maken. Want elk klein ding dat je doet, doet ertoe en kan de wereld veranderen. Dat is het vlindereffect.

Een pluim, €12.345,67 en publiciteit voor de sociaal ondernemer. Drie keer per jaar wordt de Butterfly Award uitgereikt en dat gebeurt zonder inschrijvingen, stemrondes en nominaties.


Libelle STER

STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Dat zijn Libelle STERREN. Twaalf weken lang zet Libelle een STER in het zonnetje. Libelle-lezeressen kunnen stemmen op hun favoriet.