Leusdense werkgevers met werkzoekenden in gesprek tijdens bedrijfsbezoek en speedmeet bij SUEZ


Het afvalinzamelstation van SUEZ aan de Spieghelweg in Leusden was donderdag 23 november het decor voor diverse succesvolle ontmoetingen tussen Leusdense werkgevers en werkzoekenden uit de regio.

SUEZ vertelde tijdens een bedrijfsbezoek meer over hun inspanningen rondom inclusief werkgeverschap. Het bedrijfsbezoek liep over in een speedmeet, georganiseerd door de 33vanLeusden en het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP).

Twintig werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt spraken met onder andere de werkgevers SUEZ, Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden, Eikelboom & De Bondt en accountmanagers van het WSP. Zij konden zelfs in gesprek met wethouder Albert Dragt, die aansloot bij het bedrijfsbezoek.

De wethouder wil de werkgevers, die zich hebben aangesloten bij werkgeversnetwerk 33vanLeusden, stimuleren in hun missie om het Leusdense bedrijfsleven socialer te maken. De 33vanLeusden zet zich in voor mensen die meer moeite hebben een arbeidsplek te vinden.

Diverse vervolgafspraken

Uit de gesprekken tussen de werkgevers en werkzoekenden zijn mooie matches gekomen. Er zijn diverse vervolgafspraken gemaakt. Zo gaat SUEZ zelf in gesprek met een werkzoekende die na een burn-out mogelijk aan de slag wil als chauffeur. Het Kringloopcentrum gaat met twee werkzoekenden verder in gesprek.

Tim de Bondt van Eikelboom & De Bondt heeft verschillende bezoekers in contact kunnen brengen met zijn netwerk en wees kandidaten op enkele openstaande vacatures bij collega-werkgevers. Ook de accountmanagers van het WSP stellen verschillende werkzoekenden voor op vacatures van werkgevers in hun netwerk.

33vanLeusden boekt resultaat

Het eerste bedrijfsbezoek en speedmeet van de 33vanLeusden bij Stichting Voila in september leidde tot tien banen en werkervaringsplekken. Daar spraken tien werkgevers met bijna dertig werkzoekenden. Zo hebben Bakkerij de Kletersteeg, SUEZ en het Kringloopcentrum medewerkers aangenomen en zijn twee werkzoekenden een leerwerktraject gestart bij de Gemeente Leusden.