DNZ trotse partner van impactprogramma De Wasstraat


Begin dit jaar zond omroep HUMAN de vijfdelige documentaireserie De Wasstraat uit. De serie draait om directeur Martin Kniest en vijf werknemers die voorheen een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hadden, maar bij Matz Carwash in Deventer helemaal hun plek gevonden hebben. Het enorme succes van de serie toont aan hoe zeer het gewaardeerd wordt als werkgevers als Martin een sociaal-maatschappelijke rol vervullen en medewerkers op alle mogelijke manieren steunen en verder helpen. HUMAN wil de positieve energie die de serie losmaakte volop benutten en start een impactprogramma.

Still uit aflevering 1 van De Wasstraat

HUMAN heeft De Normaalste Zaak benaderd om mee te denken over de inhoudelijke opzet van het impactprogramma. We helpen natuurlijk ook graag mee het programma onder de aandacht te brengen bij werkgevers en staan ook klaar om straks te ondersteunen in de opvolging richting een meer inclusieve arbeidsmarkt, zoals we dat voor al onze (potentiele) partners doen. 

Inspiratiesessies

Begin september trekt HUMAN virtueel het land in om online in gesprek te gaan met werkgevers, werknemers en overheden. In drie regionale bijeenkomsten (Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant) wordt onderzocht hoe er meer duurzame arbeidsrelaties tussen werkgevers en werknemers en werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt kunnen ontstaan. Geïnspireerd door succesverhalen uit de regio, zoeken we met de betrokkenen naar duurzame oplossingen.

  • Overijssel – woensdag 1 september vanaf 20.00 uur | aanmelden
  • Utrecht – maandag 6 september vanaf 20.00 uur | aanmelden
  • Noord-Brabant – dinsdag 7 september vanaf 20.00 uur | aanmelden