“Werk is de beste vorm van zorg”


Op 16 januari keken de deelnemers terug op de Leergang Inclusief werkgeven, die Accenture samen met De Normaalste Zaak en AWVN faciliteerde. In deze serie masterclasses schonken we aandacht aan het huidige werkgeversklimaat, de uitdagingen, ontwikkelingen, en bovendien de kansen op de arbeidsmarkt rondom het thema inclusief werkgeven.

Wat is een betere locatie om terug te kijken dan bij masterclass deelnemer Stroomopwaarts? Stroomopwaarts brengt organisaties samen met mensen die moeite hebben hun draai te vinden op de arbeidsmarkt. Eigen kracht en deelname aan de samenleving staan voorop.

Stroomopwaarts voert verschillend soort werk uit, waardoor haar werknemers de kans krijgen hun persoonlijke talenten te benutten: van het nauwkeurig samenstellen van kleine elektrische onderdelen tot het verzamelen en tillen van boodschaporders. Op deze manier werkt dit bedrijf aan zijn doel: mensen aan het werk krijgen bij reguliere werkgevers – want volgens Stroomopwaarts is werk de beste vorm van zorg.

Dat werk de beste vorm van zorg is, daarmee waren de overige deelnemers het roerend eens. Tijdens deze tweede editie van de leergang dachten en discussieerden HR-managers, diversiteitsmanagers en projectleiders uit heel verschillende sectoren mee over inclusief werkgeven. Ieder kwam met een eigen insteek, andere achtergrond en persoonlijk doel naar de masterclasses, maar uiteindelijk hadden ze één ding gemeen: de motivatie om werkend Nederland inclusiever te maken.

Tijdens deze terugkomdag deelden de deelnemers de wijsheden, die ze hebben opgedaan, en bespraken wat ze hebben geleerd. Veel deelnemers waren het erover eens, dat grote veranderingen in hun organisaties moeten plaatsvinden voordat ze inclusief kunnen werkgeven.

Doordat de deelnemers uit veel verschillende sectoren kwamen, leverde de leergang inspirerende discussies op waarin zij hun eigen uitdagingen vanuit andere perspectieven konden bekijken.

“Ik had ideeën en ambities om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen, maar miste de kennis om dit om te zetten in acties. De masterclass heeft mij de (wetenschappelijke) kennis en praktische handvatten gegeven, die ik nodig heb om mijn plannen om te zetten in acties”.

De Leergang was succesvol, deelnemers prikkelden elkaar om out-of-the-box te denken en in discussie te gaan. De aanwezige organisaties zullen ongetwijfeld een goed aantal mensen aannemen met afstand tot de arbeidsmarkt.

In 2018 willen Accenture, De Normaalste Zaak en AWVN de Leergang Inclusief werkgeven verder verbeteren en opnieuw organiseren. Ben je enthousiast of geïnteresseerd? Laat het vooral weten of  meld je gelijk al aan via: info@denormaalstezaak.nl.

Deel dit bericht